Имаме еден изумител и еден разумен за најголемиот проблем на Македонија

(Колумната е одговор на прашањето на Liljana Troshevska : “Разбравме кој е математичарот лиско, чаре има ли професоре, да се врати нашето име и идентитет?”) 

Со ниедна предност човек не се гордее толку, како што се гордее со својата умствена надмоќност. Токму во умот е неговата предност над животните. Да му покажеш на човек умствената надмоќност и уште пред сведоци е опасно. Тој ќе се почувствува предизвикан на одмазда и во најголем дел ќе најде прилика да ја изведе во форма на навреда, а тоа е премин од интелигенција на областа на вољата, каде што сите сме еднакви. Луѓето, се можат да ти простат; богатство (хидроцентрали) , ранг (асистент на тато) , но умствена надмоќност, никако.[1]

Read More

Д-р Мицковски ми ги пушти “ќосињата”, што значи дека е “готоф”

“Никој не сака човек, од кого што се плаши (Данска).[1]

На последната колумна, кога докажав дека д-р Мицковски повторно лаже, тој ми ги пушти “ќосињата” за да ме застраши.

Read More