Стани куќо! Долго, долго лежеше соборена

„Татковината е мајка на сите мајки (Руска поговорка).„[2]

 

За да престане злосторничката среќа на Германија што ја арџи Македонија, мораме да се ослободиме од луѓе како Заев и д-р Мицковски.

 

Потребни се добри и паметни луѓе што ќе подзачистат. А кога ќе подзачистат ќе можат да и речат на Македонија :„Стани куќо! Долго, долго лежеше соборена.„[3]

 

Read More