Д-р Груевски и Ниче

Д-р[1]Груевски ни се истопори со книга (неговиот докторат) од економија.

Во неговите написи тој го цитира Ниче и се изложува на противречност.

Read More

Д-р Гордана Силјаноска Давкова (Еристика)

Буните, значи, не настануваат поради ситници, туку од ситници; бидејќи луѓето се бунат поради крупни ствари.”[1]

Најкрупна ствар е што со Преспанскиот го укинаа Македонскиот народ.

А ситницата од која што може да настане бунтот, може да произлезе од взаемните обвинувања на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ дека украле милијарди евра.

Read More